nuffnang

heartbeat.my

Monday, May 10, 2010

Bercuti di Mache - Habis dah

Hmmm sambung tuk part yg terakhir ;p

lepas bawak tok mek g klinik ketereh, kami pulang berehat dulu kat pasir pekan sblom nak g shpog ;p smpt la jumpa cik dah ngan cik ngah (saudara mara papa aqif ) sekejap..kitorg kuar shopg pas asar hehehe saje nak jalan2 sekali skala balik kota bharu la katakan..tp papa aqif tak nak ikut dia nak tido je kat umah, masih kepenatan kot..plan asalnya tak tinggalkan aqif pada papa nya tp kesian plak so mama bwk la aqif g jenjalan sekali..aqif pun nak shopg gak ;p

tp mama aqif tertinggal hset so takde la gmbr2 yg menarik..frustnya la..nak pinjam tepon cik didiey pun takleh gak sbb dia pun tinggal phone..masing2 dalam kepala nak shopg ;p mama aqif tak beli pape pun setakat teman tok mek ngan nenek bershopg sakan :D

plannya nak tido pasir pekan tp cik didiey dok merengek nak tgk konsert AF hahaha so balik tido mache la jugak..kat pasir pekan belom pasang Astro lagi, nak g tgk umah cd (panggilan utk moyang aqif) agak kemalasan..mama aqif tak minat AF so blhla balik lewat sikit ke mache tu..lagipun kitorg kena jumpa CD dan CT dulu..takkan la balik KB tak jumpa org tua kan ..

sesampai je kat mache mama aqif dah kepenatan yg teramat..so malam tu turn papa aqif yg jaga aqif sbb papa rehat je sepanjang hari ;p zzzzzzz

sebelum bertolak balik ke jengka, teman tok mek g shopg dulu kat mache ;p saje round2 ngan beli apa yg dipesan org..jalan2 tu tok mek berkenan sandal baru so mama aqif hadiahkan la pada tok mek..tok mek kata nak guna g sarawak nanti ...

ni lah kuih yg org pesan, gelembung buaya ..kalau dgr org klate sebut mama sgtla tak paham terpaksa mintak nenek tlg sebut dalam bahasa melayu betul ;p

ni dodol yg mama nyaris nak beli tp tak jadi

mama aqif amik gmbr ni dari : Badbishops.blogspot

lupa nak bgtau, aqif tak leh nak bermain sgt ngan pakchu sbb pakchu ada pertandingan chess peringkat MSSK huhuhuuhu sian aqif , takpela insyaAllah cuti wesak nnt kitorg balik lagi :)

Ni ole2 dari nenek..nenek g sabah baru2 ni..mekasih nenek..

mekasih daun keladi,
lain kali mama aqif nak lagi ;p

kitorg bertolak balik dalam kul 2.15ptg..alhamdulillah aqif tak meragam sepanjang perjalanan pulang

aqif baru je smpi di rumah jengka, ni muka baru bgn tido

ok, itu saje dari mama aqif :) mama aqif nak smbg buat kerja yg menimbun tu..byk paper yg nak kena tanda, due date upload markah jumaat ni...chaiyouk2!!

No comments:

Post a Comment

nuffnang