nuffnang

heartbeat.my

Wednesday, June 23, 2010

Pengumuman

kepada pemenang Hadiah Untuk Eriem, mama aqif nak minta maaf banyak2 sgt atas kelewatan mengepos hadiah..

memandangkan mama aqif baru je balik dari sarawak, so hadiah tu pun mama aqif baru je terima..insyaAllah dalam masa terdekat ni mama aqif cuba poskan semua hadiah pemenang..maaf sgt2 :(

untuk peserta Hadiah Ulangtahun Perkahwinan, mama aqif akan update dalam masa terdekat nanti..tp buat masa ni maaf sangat2 mama aqif sangat busy ..ditambah plak badan sangat2 lemah..pregnant kali ni berat badan turun mendadak ..dah smpi tahap kurus tak rupa org pregnant dh pun.. :(

so, sngt2 minta maaf..mgkn itu sekadar alasan..so mama aqif akan cuba sedaya-upaya utk memenuhi janji ..harap bersabar :(

Saturday, June 19, 2010

Hadiah Ulangtahun Perkahwinan

Seperti yang dijanjikan mama aqif nak buat giveaway sempena anniversary mama aqif dan jugak kawan2 mama aqif, aunty sherry ngan aunty keen (gmbr kawin diorg leh tgk entry sblm ni) ...

suka tak ni?

kalau bab hadiah..ermmm tak tahu lagi, aunty sherry dah setuju nak tolong sponsor (adiah dari Aussie tu ), dan mama aqif akan tambah hadiah dari Sarawak (mama aqif nak balik sarawak 14 jun - 19 jun ni ), so tak sure la hadiah tu best ke tak tuk korg..

okla, terus ke syarat (nama pun giveaway so korg buat entry simple2 sudah ) ;

1) buat entry tajuknya ' Hadiah Ulangtahun Perkahwinan '

2) add blog mama aqif ngan blog aunty sherry kat dalam bloglist tau ;p

3) letakla banner gambar mama aqif n family dalam entry n link back ke entry ni ye

-saje nak promote mama aqif hahahaha ...

4) dalam entry tu korang letak ar gmbr kahwin korg yg cun2 ;p

kalau tak kawin lagi letak ar gmbr tunang

kalau tak tunang lagi, letak ar gmbr korg ngah berposing sakan

-sesaje nak suh korg promote diri korg plak ;p

5) pastu cerita sikit gana korg kenal ngan pasangan (saje nak tahu :p ), kalau takde pasangan lagi korg cerita la apa2 yg korg nak cerita

6) pastu cam biasa tinggalkan la comment kat entry ni

senang tak? ke susah sgt?

tarikh tutup : 19 Jun 2010

ps: jgn lupa contest Hadiah Untuk Eriem jugak tau

Apa2 layan ar dulu gambar mama aqif time kawin dulu

hahahaha nama pun giveaway sempena anniversary mama aqif so layan jela yer :D


kenangan arwah arwah

Thursday, June 10, 2010

hhhmmm...

dah lama mama aqif tak berkesempatan nak update blog ni..sangat la busy (kononnya la) di samping keadaan badan yg tidak mengizinkan..

hari ni genapla 5 bulan pemergian arwah tok ayah aqif, dan hari ni jugak mama aqif dikejutkan dengan kedatangan sms yg mendukacitakan di pagi hari yang mana ayahanda kepada kwn baik mama aqif iaitu auntie herniza telah kembali ke Rahmatullah kerana kanser paru-paru.

kali terakhir mama aqif berjumpa dengan uncle tahir ni sewaktu majlis pertunangan adik auntie herniza di jengka 8 (adik auntie herniza bertunang dgn kawan sekolah mama aqif ) pada bulan 3 tak silap..uncle di sahkan kanser pada bulan mei yg lepas ketika itu mama aqif dok sibuk2 siapkan report master..

untuk auntie herniza dan keluarga, mama aqif dan keluarga ucapkan salam takziah..dan kami doakan semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..amin..

sedihnya, mama aqif tak dapat nak melawat dlm keadaan skrg nie :(

gambar2 dibawah adalah gambar2 arwah ketika di majlis perkahwinan auntie herniza tahun 2008..gmbr2 baru yg ada pada mama aqif tak nmpk muka ..



gambar mama aqif amik dari adhadi.fotopages

Friday, June 4, 2010

GA-Besday Papa Dhiya

mama nak join GA yg dianjurkan oleh mama dhiya

bersempena besday papa dhiya :)

tapi kena jawab 3 soalan dulu tau ..

1.Tarikh besday papa....(kalau rajin baca blok ni tau kot..x tahu try jer hentam)

- mama teka 11hb june (hr jumaat depan)

sbb..tarikh tutup 11/06/2010 hahaha..


2.Besday yg keberapa?

- besday yang ke - 30

maksudnya papa dhiya lahir 11-06-1980


3.Teka hadiah ape agaknya mama bli utk papa...

- hhmmm teka yg terakhir..

mama dhiya nak bagi kasut bola aka boot bola..hehehehe ..

betul tak ni?

so kepada yang lain, jom kita join GA mama dhiya ni

untuk papa dhiya aka en Azmam Mahmud :

" Selamat Hari Lahir, semoga hidupmu dirahmati dan diberkati oleh Allah - Amin"

Batik Sarong Online Giveaway

teringin nak menang batik sarong sarawak? jom kita join GA ni yer..

nak tahu lebih lanjut sila klik ye

Thursday, June 3, 2010

Pemenang Hadiah Untuk Eriem

Maaf diatas kelewatan ..bukan apa pihak juri pening kepala nak pilih pemenangnya :) apapun, terima kasih kepada ibueriem diatas tajaan hadiah...
nak tahu pemenang akan dapat apa?
ni dia...
.
.
.
.
.
.
.

Pemenang utama:
1 scarf from Tie Rack London
.
.
.
.
.
.
.

4 saguhati :
london souvenir (small plate)
.
.
.
.
.
ada lagi :)
.
.
.
.
.
tambahan 4 hadiah saguhati :
key-chain dari Bukit Tinggi, Indonesia
.
.
harap2 berpuas hati dengan hadiahnya :)
ok, kita tgk pemenangnya pulak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
8 x hadiah saguhati :
.
~dYaHaHa~

mama zharfan

tiefazatie

Asya

Wansteddy Tales

anin

ummuabdullahsyaakir

BIONIC WOMEN
.
.
.
and
THE WINNER is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nida
.
.
Tahniah kepada semua pemenang...
sila berikan alamat lengkap ye nak pos hadiah :)
hadiah akan dipos sebaik sahaja dapat alamat dan sebaik sahaja hadiah tu sampai kat umah mama aqif (hadiah masih dlm perjalanan..dlm kapal terbang kot lagi :p )
maaf diatas segala kekurangan yang terdapat dalam contest ni..
.
.

Wednesday, June 2, 2010

Contest Kasihnya Atuk

mama aqif nak join contest lagi tapi kali ni untuk tok mek plak :)

kali ni aunty ann yang anjurkan..oleh kerana aqif hanya ada tok mek dan nenek so mama masuk contest tuk tok mek la..sowie ye nenek takde gambar menarik ar aqif ngan nenek :)



nama : mohamad thaqif amsyar bin mohd syaiful azli
umur : 8bulan
nama tok mek : nik mas binti nik pa
ok, nak tahu lebih lanjut sila la terjah blog penganjur yer..cepat tau tarikh tutup dah dekat sgt ni

Ermmm.. malunya :)

sempena 2nd anniversary mama aqif n papa aqif yg lepas, mama aqif ermm nak cerita la sikit gana mama aqif kenal papa aqif nie ...alahai malunya nak cerita :) takdela bercinta ke apa ke..biasa2 je ..

ok2 1st time kitorg jumpa tak silap tahun 2002 (ye ke ? ) kat Kolej 2, UM ..waktu tu cuti semester..mama g UM ada tournament chess - GACC , kebetulan papa pun g jugak wakil INTEC..mcmana mama leh terjebak gi situ sebenarnya mama ngah tension ngan dissertation degree mama (mama final year time tu) pastu kawan mama call bgtau nak join tak sbb ada kosong, so mama pun join la :p so kat sana la 1st time mama kenal papa..tp kenal gitu2 jer (papa aqif sombong hak3.. ) ok2 pastu kitorg tak pernah berjumpa dah..papa aqif sambung belajar kat US, mama aqif lak habis belajar terus kerja...

nak dijadikan cerita, dah jodohkan ..hbs je belajar papa aqif ada call mama - time ni mama dah balik dok jengka- bgtau dia dah balik mesia..sblm ni kitorg ada gak beremail ngn ym tp setahun sekali kot tu pun sekadar 2 3 ayat tanya dah habis belajar ke belum? tak balik mesia ke? study mcmana? itu jerla ayatnya..mati2 mama ingat papa aqif tepon nak minta alamat nak kirim kad kahwin :D

dalam bulan 5 2007, mama aqif ada sukan staf antara uitm kat uitm perlis..kebetulan plak sebelum mama gi sana, papa aqif tepon dan mama bgtau la mama nak g perlis..then papa aqif ckp nak jumpa..bior betul nk jumpa kat perlis..rupa2nya papa aqif dah kerja kat Intel Penang..mama pun ckpla kalau nak jumpa dtg jela uitm perlis tp mama terpaksala berterus terang bgtau papa, mama dah tak ingat muka papa aqif mcmna ..(sowie..dah lama sgt la katakan)..papa aqif pun join la jd tukang sorak kat perlis tu selama 3 hari (weekend)..mama plak stay smpi hbs sukan la seminggu ..

ni 1st time la jumpa balik kat perlis slps 5 tahun
Selepas 2 minggu sukan antara staf uitm, mama terpilih jadi wakil uitm utk sukan antara staf universiti..hahahha kagum tak? kali ni tuan umah UMP, kat perlis gak..so tu kali ke-2 papa aqif dtg jumpa mama kt perlis gak ar :) seminggu jugak mama kat perlis tu..

ni la 2nd time jmp sukan antara staf universiti

habis je sukan tu, papa aqif ckp dia nak hntr mama balik jengka sbb nak jumpa family mama..kebetulan arwah tok ayah aqif ngah sakit masuk wad..

ni kiranya kali ke-3 jumpa la kan on the way balik jengka, singgah melawat adik papa kat matriks Gopeng perak

Pastu tak lama tu mama g jumpa family papa plak kat kelantan, kenal2 gitu then kitorg pun tunang la..mmg rasa cam cepat jer..jodoh pertemuan kan di tangan Allah :)

majlis tunang - 25/12/2007

akad nikah - 30/5/2008

majlis kat umah mama - 31/5/2008

majlis kat umah papa - 7/6/2008

itu jela kot cerita mama ngan papa..tak menarik pun :)

Tuesday, June 1, 2010

The Cutest Mama & Baby Contest

Mama aqif join contest lagi :) kali ni contest tuk mama n baby cute (cute ke mama nie? ;p ) ok2, nak tahu lebih lanjut sila klik ye..

mama dok pilih punya pilih gambar, akhirnya mama letak la gmbr ni ..susah rupanya nak memilih gambar nie..dan mama baru perasan mama tak banyak sgt bergambar dengan aqif..iskh3..

nama anak : mohamad thaqif amsyar bin mohd syaiful azli
umur anak : 8bulan
nama mama : marina mohamed
gambar kat atas tu ambil ketika umur aqif 6 bulan..sesaje jer nak ambil gambar aqif kat kawasan Rumah Tamu UiTM Jengka..lagipun waktu tu nak amik gambar bersama Batrisya (anak kawan) sekali tu yang leh g UiTM tu..hehehee kalau perasan, mama aqif dan aqif dua2 tak tgk kamera pun ala2 cam "sila tgk ke kiri ye" ..aqif pun ikut la tgk kiri (mcm aqif tu paham je :p )
okla, nak tahu lebih lanjut sila la tgk blog penganjur yer :)

Give Away "Cayang Ibu"

yeyeye mcm dah lama je mama aqif tak join GA or contest..so mestilah mama aqif tak nak ketinggalan nak join GA dari ibu Imanina.. nak tahu lebih lanjut sila klik ..
hhmmm nak kena tag 5 orang..so mama aqif nak tag ....



gambar ni ambil kat De Rhu Resort Kuantan..dan ni muka aqif 1st time masuk kolam :) sebelum ni mana penah bwk g mana2 kolam melainkan bath tub dia sendiri je kat bilik air :) muka cam best je dok dalam air tu..sejak itu aqif sgt suka berendam air samada kat kolam atau pun kat jeram..suka main air


Cicak kena tahan 'wad'

papa aqif masih bercuti hari ni nak settlekan hal cicak mama tu..huhuhuhu cicak mama kena masuk workshop tak tahu la berapa lama..papa tinggalkan cicak di KB sian cicak..harap2 cicak tak kena tahan lama2 tp semuanya bergantung kepada insurans la..kitorg claim insurans..moga2 cepatla siap ..tp biasa la kalau claim insurans ni makan masa sikit..org insurans tu bagi masa katanya minimum 2 minggu, ada jugak dia cakap sebulan tp nenek aqif penah claim insurans tuk vios nenek 8bulan baru settle!! mak ai, lama bebenor..gana mama nak g kerja?? huhuhuu..nak g kerja naik bas mana ada bas, nak g naik teksi gilos babas mahal, g kerja dalam rm20 balik pun rm20 kalau seminggu dah berapa..kalau sebulan maunya cecah rm800..baikla mama amik kete lain ;p nk guna kete papa, habis tu papa nak guna kete apa g kerja? papa pun memerlukan kereta jugak..ni la masalah kalau tak tinggal sekali..tp nak buat mcmana dah rezeki kami..terima jer la :) takde ke sape2 nak kasi mama pinjam kete tuk sebulan dua? :D hehehehe...ke mama nak kena tmbh kereta? ingt bnyk duit ker??oh tidak.....

Monday, May 31, 2010

eh...

Baru teringat, hari ni hari anniversary mama la..iskh3...terkejut dgn beberapa kejadian sampaikan lupa terus semua benda..teruk betul..mestila kena buat entry special ye tak? hhmmm....nnt2 la :) tgk pc lama2 pun berpinar..

oh ya, kepada semua peserta contest tuk 'hadiah untuk eriem' harap bersabar yer..nnt jap lagi mama aqif update senarai peserta, pemenangnya kena tunggu ibueriem ok :) hadiah pun, mama aqif menunggu hadiah tu smpi di rumah :) harap bersabar...sorry sgt2 diatas kelewatan .


SENARAI PESERTA HADIAH UNTUK ERIEM

Al-Kisahnya..

wah, lama tak menulis kan..actually, mama aqif tak berapa sihat skrg nie..badan lemah jer..emosi pun tak berapa nak stabil...so mama aqif pun buatla urine test kot2 pregnant..n resultnya positif..so mmg sahla aqif akan dapat adik..tu yg mama aqif lagi tension :(( sbb mama aqif tak rasa lagi mama aqif dah bersedia nak menambah anak..lagipun mama aqif masih lagi rasa penat baru habis belajar la katakan...sgt stress....mama aqif belum g check doktor lagi..

nak dijadikan cerita, cuti 3 hari yg lepas papa aqif ajak balik kelantan..memula mmg la tak berapa larat nak balik tp mengenangkan balik umah mak mertua kan kena la balik jugak..dulu2 belajar so jarang sgt leh balik kelantan ni..yelah setiap kali weekend je akan ke shah alam belajar..hanya berpeluang balik kelantan jenguk mama mertua ketika cuti semester je..sian la plak..so skrg ni la masa nak tebus balik ye tak?

aqif suka je dapat balik tgk nenek..hari jumaat tu bwk aqif g berkelah kat jeram linang, sukanya budak tu..suka berendam dalam air..tp ye lah budak kecik mana leh berendam lama2 ..bahaya la plak..aqif sgt marah bila kena naik :p hehehehe..

hari sabtu berpeluangla g melawat tok ngah aqif kat tanah merah, and g umah mama ilah kat pengkalan chepa..setiap kali kat umah jer, mama aqif tak berpeluang buka internet sbb dok melepek jer..tak larat..kali ni pregnant sgt berlainan daripada sebelum nie...huhuhuhu sgt tak larat..tak selera makan..sampaikan takleh nak makan pun sebenarnya :(( berat pun dah turun :(
alkisah yg terakhir, semalam bertolak balik ke jengka selepas settlekan hal bank tok mek dan tunggu mama ilah..lewat gak ar bertolak dalam kul 4ptg..dalam pertengahan jalan, hujan sgt lebat siap ngan ribut..alkisahnya ketika kejadian itu kami di tengah hutan di atas bukit antara kuala krai dan gua musang..ada la 2 dahan kayu ni menimpa kereta kitorg..cermin kereta pecah teruk, body kete pun kemik la..alhamdulillah kami tak pape, aqif pun ok jer tgknya..tp risau gak sbb kat dashboard serbuk kaca byk takut yg halus2 tu terbang kena aqif..ngah hutan n ngah hujan mana leh berenti kat tepi jalan..so gerak la jugak slow2 cari kawasan lapang..alhamdulillah ada mama ilah kat depan kami (beberapa km la jugak) , minta dia tlg berenti kat mana2 sbb nak pindahkan si aqif..bahayala kan ngan kaca2 tu..


akhirnya papa aqif minta mama balik dulu ke pahang bersama mama ilah, papa akan berpusing balik ke rumah nenek kat machang..minta tlg ayah teh dtg ambil leh konvoi sama2 takut2 cermin tu tak mampu bertahan lama..

hari ni papa qif cuti kecemasan settlekan hal kereta , mama aqif plak dtg opis g kelas cam biasa cuma kelas ptg ni mama aqif cancel sbb badan sgt tak larat..ni pun baru je lepas lelap seketika..serius pregnant kali ni lembik sgt2 :( risau gak accident smlm takut beri kesan pape kat dalam perut tu..yela terkejut kan kena hempap dgn 2 dahan pokok yg agak besar..dahla sebelum ni mama aqif penah terkejut accident ngan mama ilah kat highway DUKE (sure waktu tu dah pun lekat pregnant ye tak? ) harap2 takde pape la..

Friday, May 28, 2010

Selamat Ulangtahun Eriem

Selamat Ulang tahun yang ke-3 eriem
semoga ceria2 selalu dihari lahir mu syg :)
Aunty doakan, eriem sentiasa sihat dan ceria
Dengar ckp ibu dan ayah tau
Jangan sesekali menderhaka pada diorg

ps : thanx wan utk e-card ni

Contest Hadiah Untuk Eriem

Ni mode 'melekat' ;p so entry baru semuanya kt bwh :)

Yeyeye mama aqif nak buat contest special untuk besday eriem yang akan datang pada 28 Mei ini...so kawan2 mehla join contest ni.. maaf kalau ada pelbagai kekurangan almaklumla 1st time nak buat..mama aqif akan buat 2 contest sekali gus..yg pertama Hadiah Untuk Eriem..

Syarat2nya mudah je :)
1) Add blog mama aqif dan blog ibu eriem dalam senarai bloglist
- supaya blh tahu update ttg contest ni
2) nak jd follower ke tak nak ke terpulangla tak paksa pun
3) Buat entry yg bertajuk 'Hadiah Untuk Eriem'
4) Dalam entry tu wish besday for eriem
-tak kisahla in english or in malay ..buat ayat2 best sikit la cam poem ke sajak ke apa ker asalkan yg menarik, yang indah, yg baik2 ditujukan khas untuk besday boy Eriem :)
5) letak banner di atas dalam entry tu
- nak link back ke blog ni ke tak ke tak kisah
-sekadar nak promote muka Eriem jer :)
6) dah siap tu tinggalkan la link kat bhgn komen tau
Tarikh tutup : 28 Mei 2010
(1.00 ptg)
nota kaki :
-juri adalah ibueriem, ayaheriem dan eriem sendiri. so buatla ayat2 yg menarik tau :)
-mama aqif anggap segala ucapan, wishes dan segala-bagai tu adalah hadiah utk eriem dari anda semua.
-terima kasih kerana memeriahkan contest ini
-hadiah akan diumumkan kemudian

Wednesday, May 26, 2010

Tuesday, May 25, 2010

Family Day - part 2

Kami bertolak ke Kuantan pukul 2 ptg dgn NAGA mama ilah..CICAK mama, papa aqif yg guna :) kebetulan plak NAGA mama ilah dah sembuh, tu yg naik NAGA ..kitorg smpi dalam kul 4.45ptg kat de rhu resort..alhamdulillah aqif takde la buat perangai sgt

berposing dalam NAGA

slps check in dlm bilik..time ni aqif dah kena rembat dek bilik lain

kat tgh pdg nak start main game..sebenarnya time ni aqif mengantuk sgt2

dlm bilik bersama tok mek - bersiap nk g dinner

konon2 bulat je mata si aqif ni

aunty rosiah ngn hubby nya uncle syed

musuh ketat aqif : aunty aishah dan cik ila

mama aqif ngn kak ina bersiap nak main kaki 3

proses usaha memujuk aqif oleh aunty fairuz tp tidak berjaya ;p

aqif ngan aunty ainun

aqif bersama mamanya yg comey hak3 :p

bila dah puas mandi kolam, kitorg bertolak balik dlm pukul 1.30ptg kot ntah tak ingat plak kul berapa..yg ingt papa aqif called bgtau program papa dah habis..so papa tunggu mama kat uitm jer..

smpi uitm dlm kul 3.30ptg, tgk papa ngah tido keletihan dalam kete depan umah tamu uitm..yg lg best smpi je jengka, aqif bg 'hadiah' kt mama iskh3..ada ka patut..alang2 bersama ngn papa, mama bwk aqif g klinik terus sbb ruam aqif makin teruk jer..

Monday, May 24, 2010

Penyertaan Hadiah Untuk Eriem

Mama aqif nak ucapkan jutaan terima kasih kepada yg sudi menjoinkan dirinya dalam contest Hadiah Untuk Eriem ni..kepada yg masih ingin menyertainya, boleh lagi..tarikh tutup pada 28 Mei 2010 ..ni sekadar nak check ada tak lagi nama yang tertinggal..bgtau yer..

1. BIONIC WOMEN
2. ~dYaHaHa~
3. mama zharfan
4. Nad a.k.a MamaZakwan
5. monica
6. tiefazatie
7.
Nurul Balqis
8. Momma Mia
9. Orked
10. Hanani Mansor
11. Asya
12. Wansteddy Tales
13. AntuGorgon

14.::Mamalyna::

15.anin

16.FaiZ n ZYuRiNa..

17.Nida

18.mAsHiMaRo

19.ummuabdullahsyaakir


ibu eriem, selamat berpening kepala memilih pemenang ye :)

1st Wedding Anniversary Giveaway

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yg ke 7 untuk ibu dini n mr hubby nya..
semoga berbahagia sehingga ke akhirnya...smpi ke syurga la kiranya..
nak kena suggest hadiah ke?huhuhuhu mama aqif pun sokmo dok pening kepala mencari hadiah tuk papa aqif tetiba nak suggest ke org plak ..iskh3...
harap2 terima la idea ni ye :p
mama aqif nak cadangkan bagi la set baju kemeja siap ngan tie, tali pinggang ngan tie clip :D
ok tak?
mama aqif mungkin bagi hadiah yg sama kot pada papa aqif minggu depan :D
ops, terbocor rahsia plak :p
yang lain, tolong bagi cadangan kat ibu dini ni yer..(link)

Pertandingan Teka Berat Zara Maryam

Bab2 nak kena meneka ni yg lemah ni

mama aqif nak teka berat zara 4.41kg :)

ok, mama aqif dah teka berat zara, kawan2 yg lain dah teka ke?

jom teka ramai2 (link)

Blue Van Giveaway

mama aqif nak join GA lagi

jom terjah kesini ye kita ramai2 join (link)

Contest Gaya Mandi Paling Comel!

mama aqif nak join contest lagi :)

kali ni gaya mandi aqif plak yg jadi mangsa..

contest kali ini dianjurkan oleh mama balqis dan uncle faizzal



nama : mohamad thaqif amsyar bin mohd syaiful azli
tarikh lahir : 28 sept 2009
mama aqif mmg nak masuk contest ni cuma nak cari gmbr yg sesuai..memula nak letak gmbr aqif yg ngah mandi ngan nenek dia dalam baldi besar tp tetiba terberkenan plak gmbr latest aqif yg ini ngah mandi kat pool ..1st time aqif mandi kat pool sebenarnya, smpikan aqif taknak naik dr pool tu..suka betul dgn air

nuffnang