nuffnang

heartbeat.my

Monday, May 31, 2010

Al-Kisahnya..

wah, lama tak menulis kan..actually, mama aqif tak berapa sihat skrg nie..badan lemah jer..emosi pun tak berapa nak stabil...so mama aqif pun buatla urine test kot2 pregnant..n resultnya positif..so mmg sahla aqif akan dapat adik..tu yg mama aqif lagi tension :(( sbb mama aqif tak rasa lagi mama aqif dah bersedia nak menambah anak..lagipun mama aqif masih lagi rasa penat baru habis belajar la katakan...sgt stress....mama aqif belum g check doktor lagi..

nak dijadikan cerita, cuti 3 hari yg lepas papa aqif ajak balik kelantan..memula mmg la tak berapa larat nak balik tp mengenangkan balik umah mak mertua kan kena la balik jugak..dulu2 belajar so jarang sgt leh balik kelantan ni..yelah setiap kali weekend je akan ke shah alam belajar..hanya berpeluang balik kelantan jenguk mama mertua ketika cuti semester je..sian la plak..so skrg ni la masa nak tebus balik ye tak?

aqif suka je dapat balik tgk nenek..hari jumaat tu bwk aqif g berkelah kat jeram linang, sukanya budak tu..suka berendam dalam air..tp ye lah budak kecik mana leh berendam lama2 ..bahaya la plak..aqif sgt marah bila kena naik :p hehehehe..

hari sabtu berpeluangla g melawat tok ngah aqif kat tanah merah, and g umah mama ilah kat pengkalan chepa..setiap kali kat umah jer, mama aqif tak berpeluang buka internet sbb dok melepek jer..tak larat..kali ni pregnant sgt berlainan daripada sebelum nie...huhuhuhu sgt tak larat..tak selera makan..sampaikan takleh nak makan pun sebenarnya :(( berat pun dah turun :(
alkisah yg terakhir, semalam bertolak balik ke jengka selepas settlekan hal bank tok mek dan tunggu mama ilah..lewat gak ar bertolak dalam kul 4ptg..dalam pertengahan jalan, hujan sgt lebat siap ngan ribut..alkisahnya ketika kejadian itu kami di tengah hutan di atas bukit antara kuala krai dan gua musang..ada la 2 dahan kayu ni menimpa kereta kitorg..cermin kereta pecah teruk, body kete pun kemik la..alhamdulillah kami tak pape, aqif pun ok jer tgknya..tp risau gak sbb kat dashboard serbuk kaca byk takut yg halus2 tu terbang kena aqif..ngah hutan n ngah hujan mana leh berenti kat tepi jalan..so gerak la jugak slow2 cari kawasan lapang..alhamdulillah ada mama ilah kat depan kami (beberapa km la jugak) , minta dia tlg berenti kat mana2 sbb nak pindahkan si aqif..bahayala kan ngan kaca2 tu..


akhirnya papa aqif minta mama balik dulu ke pahang bersama mama ilah, papa akan berpusing balik ke rumah nenek kat machang..minta tlg ayah teh dtg ambil leh konvoi sama2 takut2 cermin tu tak mampu bertahan lama..

hari ni papa qif cuti kecemasan settlekan hal kereta , mama aqif plak dtg opis g kelas cam biasa cuma kelas ptg ni mama aqif cancel sbb badan sgt tak larat..ni pun baru je lepas lelap seketika..serius pregnant kali ni lembik sgt2 :( risau gak accident smlm takut beri kesan pape kat dalam perut tu..yela terkejut kan kena hempap dgn 2 dahan pokok yg agak besar..dahla sebelum ni mama aqif penah terkejut accident ngan mama ilah kat highway DUKE (sure waktu tu dah pun lekat pregnant ye tak? ) harap2 takde pape la..

7 comments:

  1. yuhuuuuuu!! ibueriem jelesssss....
    tahniah aqif!! tahniah mama aqif!!
    best laa aqif nnt ada kwn..brp minggu dah??

    InsyaAllah xde apa2 y buruk blaku sbb kejadian tu...

    ReplyDelete
  2. ooops lupa nak wish, Happy anniversary mama n papa aqif!! bermakna betul hadiah anniversary kedua ni!

    ReplyDelete
  3. Happy anniversary mama n papa aqif!!
    bestnye aqif nak dapat adik dah..
    nampaknyer kenelah MamAqielAtieq tambah lagi..
    cepat betul mama aqif kejar..heheh

    ReplyDelete
  4. eh2 mcm same je story kite..saya pon mcm tu jugak..tp stdy kt uitm mcg tu j...ms ngah stdy kt ctu pon da ad ank sorg,,da dkt nak abes sem tu ttbe +ve lak ntuk ank 2nd..g exm pon ms tu tgh ngandung r..abes je stdy pd bln 6, dlm bln 8 2009 sy bersalin..umh mak mrtua pon xbrpe pegi hehe...mklomla cbuk stdy sgt la katekan hehe...skrg da abes stdy...heee...ms sy duk kt uitm mcg, alwyz la bwk ank yg 1st tu mndi kat jeram linang gak..

    ReplyDelete
  5. salam mama aqif, jgn sedih lak klu 'terpregnant'...huhuhu...setiap anak tu kan rezki ALLAH...mula2 mmg x sedia lg utk tmbh, tp dah ALLAH bg rezki, redha jew ler...
    jeles gak sya tau, nk gak tmbh baby bile tau ade org ln dh pregy!!!huhuhu...
    dah cek ke bby ok ke x??

    ReplyDelete

nuffnang