nuffnang

heartbeat.my

Wednesday, June 23, 2010

Pengumuman

kepada pemenang Hadiah Untuk Eriem, mama aqif nak minta maaf banyak2 sgt atas kelewatan mengepos hadiah..

memandangkan mama aqif baru je balik dari sarawak, so hadiah tu pun mama aqif baru je terima..insyaAllah dalam masa terdekat ni mama aqif cuba poskan semua hadiah pemenang..maaf sgt2 :(

untuk peserta Hadiah Ulangtahun Perkahwinan, mama aqif akan update dalam masa terdekat nanti..tp buat masa ni maaf sangat2 mama aqif sangat busy ..ditambah plak badan sangat2 lemah..pregnant kali ni berat badan turun mendadak ..dah smpi tahap kurus tak rupa org pregnant dh pun.. :(

so, sngt2 minta maaf..mgkn itu sekadar alasan..so mama aqif akan cuba sedaya-upaya utk memenuhi janji ..harap bersabar :(

Saturday, June 19, 2010

Hadiah Ulangtahun Perkahwinan

Seperti yang dijanjikan mama aqif nak buat giveaway sempena anniversary mama aqif dan jugak kawan2 mama aqif, aunty sherry ngan aunty keen (gmbr kawin diorg leh tgk entry sblm ni) ...

suka tak ni?

kalau bab hadiah..ermmm tak tahu lagi, aunty sherry dah setuju nak tolong sponsor (adiah dari Aussie tu ), dan mama aqif akan tambah hadiah dari Sarawak (mama aqif nak balik sarawak 14 jun - 19 jun ni ), so tak sure la hadiah tu best ke tak tuk korg..

okla, terus ke syarat (nama pun giveaway so korg buat entry simple2 sudah ) ;

1) buat entry tajuknya ' Hadiah Ulangtahun Perkahwinan '

2) add blog mama aqif ngan blog aunty sherry kat dalam bloglist tau ;p

3) letakla banner gambar mama aqif n family dalam entry n link back ke entry ni ye

-saje nak promote mama aqif hahahaha ...

4) dalam entry tu korang letak ar gmbr kahwin korg yg cun2 ;p

kalau tak kawin lagi letak ar gmbr tunang

kalau tak tunang lagi, letak ar gmbr korg ngah berposing sakan

-sesaje nak suh korg promote diri korg plak ;p

5) pastu cerita sikit gana korg kenal ngan pasangan (saje nak tahu :p ), kalau takde pasangan lagi korg cerita la apa2 yg korg nak cerita

6) pastu cam biasa tinggalkan la comment kat entry ni

senang tak? ke susah sgt?

tarikh tutup : 19 Jun 2010

ps: jgn lupa contest Hadiah Untuk Eriem jugak tau

Apa2 layan ar dulu gambar mama aqif time kawin dulu

hahahaha nama pun giveaway sempena anniversary mama aqif so layan jela yer :D


kenangan arwah arwah

Thursday, June 10, 2010

hhhmmm...

dah lama mama aqif tak berkesempatan nak update blog ni..sangat la busy (kononnya la) di samping keadaan badan yg tidak mengizinkan..

hari ni genapla 5 bulan pemergian arwah tok ayah aqif, dan hari ni jugak mama aqif dikejutkan dengan kedatangan sms yg mendukacitakan di pagi hari yang mana ayahanda kepada kwn baik mama aqif iaitu auntie herniza telah kembali ke Rahmatullah kerana kanser paru-paru.

kali terakhir mama aqif berjumpa dengan uncle tahir ni sewaktu majlis pertunangan adik auntie herniza di jengka 8 (adik auntie herniza bertunang dgn kawan sekolah mama aqif ) pada bulan 3 tak silap..uncle di sahkan kanser pada bulan mei yg lepas ketika itu mama aqif dok sibuk2 siapkan report master..

untuk auntie herniza dan keluarga, mama aqif dan keluarga ucapkan salam takziah..dan kami doakan semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..amin..

sedihnya, mama aqif tak dapat nak melawat dlm keadaan skrg nie :(

gambar2 dibawah adalah gambar2 arwah ketika di majlis perkahwinan auntie herniza tahun 2008..gmbr2 baru yg ada pada mama aqif tak nmpk muka ..



gambar mama aqif amik dari adhadi.fotopages

Friday, June 4, 2010

GA-Besday Papa Dhiya

mama nak join GA yg dianjurkan oleh mama dhiya

bersempena besday papa dhiya :)

tapi kena jawab 3 soalan dulu tau ..

1.Tarikh besday papa....(kalau rajin baca blok ni tau kot..x tahu try jer hentam)

- mama teka 11hb june (hr jumaat depan)

sbb..tarikh tutup 11/06/2010 hahaha..


2.Besday yg keberapa?

- besday yang ke - 30

maksudnya papa dhiya lahir 11-06-1980


3.Teka hadiah ape agaknya mama bli utk papa...

- hhmmm teka yg terakhir..

mama dhiya nak bagi kasut bola aka boot bola..hehehehe ..

betul tak ni?

so kepada yang lain, jom kita join GA mama dhiya ni

untuk papa dhiya aka en Azmam Mahmud :

" Selamat Hari Lahir, semoga hidupmu dirahmati dan diberkati oleh Allah - Amin"

Batik Sarong Online Giveaway

teringin nak menang batik sarong sarawak? jom kita join GA ni yer..

nak tahu lebih lanjut sila klik ye

Thursday, June 3, 2010

Pemenang Hadiah Untuk Eriem

Maaf diatas kelewatan ..bukan apa pihak juri pening kepala nak pilih pemenangnya :) apapun, terima kasih kepada ibueriem diatas tajaan hadiah...
nak tahu pemenang akan dapat apa?
ni dia...
.
.
.
.
.
.
.

Pemenang utama:
1 scarf from Tie Rack London
.
.
.
.
.
.
.

4 saguhati :
london souvenir (small plate)
.
.
.
.
.
ada lagi :)
.
.
.
.
.
tambahan 4 hadiah saguhati :
key-chain dari Bukit Tinggi, Indonesia
.
.
harap2 berpuas hati dengan hadiahnya :)
ok, kita tgk pemenangnya pulak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
8 x hadiah saguhati :
.
~dYaHaHa~

mama zharfan

tiefazatie

Asya

Wansteddy Tales

anin

ummuabdullahsyaakir

BIONIC WOMEN
.
.
.
and
THE WINNER is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nida
.
.
Tahniah kepada semua pemenang...
sila berikan alamat lengkap ye nak pos hadiah :)
hadiah akan dipos sebaik sahaja dapat alamat dan sebaik sahaja hadiah tu sampai kat umah mama aqif (hadiah masih dlm perjalanan..dlm kapal terbang kot lagi :p )
maaf diatas segala kekurangan yang terdapat dalam contest ni..
.
.

Wednesday, June 2, 2010

Contest Kasihnya Atuk

mama aqif nak join contest lagi tapi kali ni untuk tok mek plak :)

kali ni aunty ann yang anjurkan..oleh kerana aqif hanya ada tok mek dan nenek so mama masuk contest tuk tok mek la..sowie ye nenek takde gambar menarik ar aqif ngan nenek :)



nama : mohamad thaqif amsyar bin mohd syaiful azli
umur : 8bulan
nama tok mek : nik mas binti nik pa
ok, nak tahu lebih lanjut sila la terjah blog penganjur yer..cepat tau tarikh tutup dah dekat sgt ni

Ermmm.. malunya :)

sempena 2nd anniversary mama aqif n papa aqif yg lepas, mama aqif ermm nak cerita la sikit gana mama aqif kenal papa aqif nie ...alahai malunya nak cerita :) takdela bercinta ke apa ke..biasa2 je ..

ok2 1st time kitorg jumpa tak silap tahun 2002 (ye ke ? ) kat Kolej 2, UM ..waktu tu cuti semester..mama g UM ada tournament chess - GACC , kebetulan papa pun g jugak wakil INTEC..mcmana mama leh terjebak gi situ sebenarnya mama ngah tension ngan dissertation degree mama (mama final year time tu) pastu kawan mama call bgtau nak join tak sbb ada kosong, so mama pun join la :p so kat sana la 1st time mama kenal papa..tp kenal gitu2 jer (papa aqif sombong hak3.. ) ok2 pastu kitorg tak pernah berjumpa dah..papa aqif sambung belajar kat US, mama aqif lak habis belajar terus kerja...

nak dijadikan cerita, dah jodohkan ..hbs je belajar papa aqif ada call mama - time ni mama dah balik dok jengka- bgtau dia dah balik mesia..sblm ni kitorg ada gak beremail ngn ym tp setahun sekali kot tu pun sekadar 2 3 ayat tanya dah habis belajar ke belum? tak balik mesia ke? study mcmana? itu jerla ayatnya..mati2 mama ingat papa aqif tepon nak minta alamat nak kirim kad kahwin :D

dalam bulan 5 2007, mama aqif ada sukan staf antara uitm kat uitm perlis..kebetulan plak sebelum mama gi sana, papa aqif tepon dan mama bgtau la mama nak g perlis..then papa aqif ckp nak jumpa..bior betul nk jumpa kat perlis..rupa2nya papa aqif dah kerja kat Intel Penang..mama pun ckpla kalau nak jumpa dtg jela uitm perlis tp mama terpaksala berterus terang bgtau papa, mama dah tak ingat muka papa aqif mcmna ..(sowie..dah lama sgt la katakan)..papa aqif pun join la jd tukang sorak kat perlis tu selama 3 hari (weekend)..mama plak stay smpi hbs sukan la seminggu ..

ni 1st time la jumpa balik kat perlis slps 5 tahun
Selepas 2 minggu sukan antara staf uitm, mama terpilih jadi wakil uitm utk sukan antara staf universiti..hahahha kagum tak? kali ni tuan umah UMP, kat perlis gak..so tu kali ke-2 papa aqif dtg jumpa mama kt perlis gak ar :) seminggu jugak mama kat perlis tu..

ni la 2nd time jmp sukan antara staf universiti

habis je sukan tu, papa aqif ckp dia nak hntr mama balik jengka sbb nak jumpa family mama..kebetulan arwah tok ayah aqif ngah sakit masuk wad..

ni kiranya kali ke-3 jumpa la kan on the way balik jengka, singgah melawat adik papa kat matriks Gopeng perak

Pastu tak lama tu mama g jumpa family papa plak kat kelantan, kenal2 gitu then kitorg pun tunang la..mmg rasa cam cepat jer..jodoh pertemuan kan di tangan Allah :)

majlis tunang - 25/12/2007

akad nikah - 30/5/2008

majlis kat umah mama - 31/5/2008

majlis kat umah papa - 7/6/2008

itu jela kot cerita mama ngan papa..tak menarik pun :)

Tuesday, June 1, 2010

The Cutest Mama & Baby Contest

Mama aqif join contest lagi :) kali ni contest tuk mama n baby cute (cute ke mama nie? ;p ) ok2, nak tahu lebih lanjut sila klik ye..

mama dok pilih punya pilih gambar, akhirnya mama letak la gmbr ni ..susah rupanya nak memilih gambar nie..dan mama baru perasan mama tak banyak sgt bergambar dengan aqif..iskh3..

nama anak : mohamad thaqif amsyar bin mohd syaiful azli
umur anak : 8bulan
nama mama : marina mohamed
gambar kat atas tu ambil ketika umur aqif 6 bulan..sesaje jer nak ambil gambar aqif kat kawasan Rumah Tamu UiTM Jengka..lagipun waktu tu nak amik gambar bersama Batrisya (anak kawan) sekali tu yang leh g UiTM tu..hehehee kalau perasan, mama aqif dan aqif dua2 tak tgk kamera pun ala2 cam "sila tgk ke kiri ye" ..aqif pun ikut la tgk kiri (mcm aqif tu paham je :p )
okla, nak tahu lebih lanjut sila la tgk blog penganjur yer :)

Give Away "Cayang Ibu"

yeyeye mcm dah lama je mama aqif tak join GA or contest..so mestilah mama aqif tak nak ketinggalan nak join GA dari ibu Imanina.. nak tahu lebih lanjut sila klik ..
hhmmm nak kena tag 5 orang..so mama aqif nak tag ....



gambar ni ambil kat De Rhu Resort Kuantan..dan ni muka aqif 1st time masuk kolam :) sebelum ni mana penah bwk g mana2 kolam melainkan bath tub dia sendiri je kat bilik air :) muka cam best je dok dalam air tu..sejak itu aqif sgt suka berendam air samada kat kolam atau pun kat jeram..suka main air


Cicak kena tahan 'wad'

papa aqif masih bercuti hari ni nak settlekan hal cicak mama tu..huhuhuhu cicak mama kena masuk workshop tak tahu la berapa lama..papa tinggalkan cicak di KB sian cicak..harap2 cicak tak kena tahan lama2 tp semuanya bergantung kepada insurans la..kitorg claim insurans..moga2 cepatla siap ..tp biasa la kalau claim insurans ni makan masa sikit..org insurans tu bagi masa katanya minimum 2 minggu, ada jugak dia cakap sebulan tp nenek aqif penah claim insurans tuk vios nenek 8bulan baru settle!! mak ai, lama bebenor..gana mama nak g kerja?? huhuhuu..nak g kerja naik bas mana ada bas, nak g naik teksi gilos babas mahal, g kerja dalam rm20 balik pun rm20 kalau seminggu dah berapa..kalau sebulan maunya cecah rm800..baikla mama amik kete lain ;p nk guna kete papa, habis tu papa nak guna kete apa g kerja? papa pun memerlukan kereta jugak..ni la masalah kalau tak tinggal sekali..tp nak buat mcmana dah rezeki kami..terima jer la :) takde ke sape2 nak kasi mama pinjam kete tuk sebulan dua? :D hehehehe...ke mama nak kena tmbh kereta? ingt bnyk duit ker??oh tidak.....

nuffnang