nuffnang

heartbeat.my

Wednesday, June 2, 2010

Ermmm.. malunya :)

sempena 2nd anniversary mama aqif n papa aqif yg lepas, mama aqif ermm nak cerita la sikit gana mama aqif kenal papa aqif nie ...alahai malunya nak cerita :) takdela bercinta ke apa ke..biasa2 je ..

ok2 1st time kitorg jumpa tak silap tahun 2002 (ye ke ? ) kat Kolej 2, UM ..waktu tu cuti semester..mama g UM ada tournament chess - GACC , kebetulan papa pun g jugak wakil INTEC..mcmana mama leh terjebak gi situ sebenarnya mama ngah tension ngan dissertation degree mama (mama final year time tu) pastu kawan mama call bgtau nak join tak sbb ada kosong, so mama pun join la :p so kat sana la 1st time mama kenal papa..tp kenal gitu2 jer (papa aqif sombong hak3.. ) ok2 pastu kitorg tak pernah berjumpa dah..papa aqif sambung belajar kat US, mama aqif lak habis belajar terus kerja...

nak dijadikan cerita, dah jodohkan ..hbs je belajar papa aqif ada call mama - time ni mama dah balik dok jengka- bgtau dia dah balik mesia..sblm ni kitorg ada gak beremail ngn ym tp setahun sekali kot tu pun sekadar 2 3 ayat tanya dah habis belajar ke belum? tak balik mesia ke? study mcmana? itu jerla ayatnya..mati2 mama ingat papa aqif tepon nak minta alamat nak kirim kad kahwin :D

dalam bulan 5 2007, mama aqif ada sukan staf antara uitm kat uitm perlis..kebetulan plak sebelum mama gi sana, papa aqif tepon dan mama bgtau la mama nak g perlis..then papa aqif ckp nak jumpa..bior betul nk jumpa kat perlis..rupa2nya papa aqif dah kerja kat Intel Penang..mama pun ckpla kalau nak jumpa dtg jela uitm perlis tp mama terpaksala berterus terang bgtau papa, mama dah tak ingat muka papa aqif mcmna ..(sowie..dah lama sgt la katakan)..papa aqif pun join la jd tukang sorak kat perlis tu selama 3 hari (weekend)..mama plak stay smpi hbs sukan la seminggu ..

ni 1st time la jumpa balik kat perlis slps 5 tahun
Selepas 2 minggu sukan antara staf uitm, mama terpilih jadi wakil uitm utk sukan antara staf universiti..hahahha kagum tak? kali ni tuan umah UMP, kat perlis gak..so tu kali ke-2 papa aqif dtg jumpa mama kt perlis gak ar :) seminggu jugak mama kat perlis tu..

ni la 2nd time jmp sukan antara staf universiti

habis je sukan tu, papa aqif ckp dia nak hntr mama balik jengka sbb nak jumpa family mama..kebetulan arwah tok ayah aqif ngah sakit masuk wad..

ni kiranya kali ke-3 jumpa la kan on the way balik jengka, singgah melawat adik papa kat matriks Gopeng perak

Pastu tak lama tu mama g jumpa family papa plak kat kelantan, kenal2 gitu then kitorg pun tunang la..mmg rasa cam cepat jer..jodoh pertemuan kan di tangan Allah :)

majlis tunang - 25/12/2007

akad nikah - 30/5/2008

majlis kat umah mama - 31/5/2008

majlis kat umah papa - 7/6/2008

itu jela kot cerita mama ngan papa..tak menarik pun :)

5 comments:

  1. cumilnye..jodoh xke mana kan kak..hihi

    ReplyDelete
  2. wow, kiranya takderla bercintan cintun bagai kan...bagusla mcm tu...

    ReplyDelete
  3. sweetnya citer ni :) semoga bahagia ke hujung nyawa :) psstt me pun org kelantan, so jemputlah ke rumah yer kalau u balik umah mertua tu :)

    ReplyDelete
  4. wahhhhhh.. Happy Anniversary ya

    ReplyDelete

nuffnang