nuffnang

heartbeat.my

Wednesday, March 24, 2010

Ada apa dengan jawatan?



Tetiba terasa nak mencoret ttg jawatan.. tak kira la kita ni berjawatan tinggi atau rendah tapi yang pasti setiap level bg setiap jawatan membawa kepada tanggungjawab yang perlu dipikul dan dilaksanakan (mana leh pikul je tp tak buat, ye tak?)..makin tinggi jawatan kita makin besar la tanggungjawab kita tp itu tidak bermakna jawatan yg bawahan ni takde tanggungjawab..masing2 ada tugas masing2 yg perlu dilaksanakan..

Best ke jawatan tinggi ni? Kalau ikutkan logik, mestila best kan..yela kita akan lebih dihormati, lebih disanjungi (ye ker?), lebih kuasa, n smuanya lebih termasukla lebih income (suka3 :D) <---ni utk jwtn yg melibatkan kerjaya la-- n lebih markah merit <---tuk jwtn2 diluar kerjaya n 4 students la kot ..tp tak smua nya best kot..makin tinggi jawatan, makin ramai la org akan perhatikan so makin bykla salah dimata org lain, setiap gerak-geri setiap tingkah-laku, setiap kerja yg dilakukan n smuala akan ada penilainya dgn kata lain makin ramaila yg mencemburui membawa makin rmai la musuh n pesaing..ada lagi..makin tinggi jawatan, makin bertimbunla kerja, makin mencabar tugas diberi, makin berkurangan masa melepak dan makin berkuranganla masa bergossip.. namun begitu ramai je yg mengejar jawatan tinggi ni maknanya bestla kot berjawatan tinggi nie..tp ada juga yg tidak berminat berada di hieraki tertinggi ..tepuk dada tanya selera ..apapun jua tugas perlu dilaksanakan tak kira siapa pun jua hatta selaku org yg paling bawah atau pun bukan sesiapa kepada sesiapa pun kerana kita tetap hambaNya yang penuh dgn tanggungjawab terhadap diri sendiri, family atau kepada org lain..


Tahniah tuk Kak Naliza n Kak Lin! :)

No comments:

Post a Comment

nuffnang